419 Scam is wereldwijd bekend en hier wordt de Nigeriaanse Scam of fraude bedoeld.

Deze vorm is al sinds 1900 in gebruik en in Nigeria begonnen. De basis is iemand attenderen om een grote som geld en om die te krijgen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Op internet worden deze methodes op twee manieren toegepast. De eerste is het versturen via de mail en de tweede vorm is via daten.
De mail wordt in veel gevallen gekoppeld aan een groot ongeluk. De persoon in kwestie is verongelukt en laat miljoenen achter. Maar er is een probleem en dat is meestal van administratieve aard in de vorm van betaling zoals een notaris. Ook wordt wel eens gevraagd om geld tijdelijk op je rekening te parkeren, waarvan je uiteindelijk een grote som geld zelf mag houden. Deze vorm staat eigenlijk in combinatie met Pishing aangezien er gevraagd wordt om een rekening nummer waar dat geld op gestort kan worden. Wat ook heel opvallend is, zie je in de afzender. Een notaris die bijvoorbeeld een G-mail email adres gebruikt. Normaal zijn dat afzenders op naam van zo'n kantoor. Het is zelfs zo, dat Nigeriaanse fraude ook misbruik maakt met de ramp van MH17.
Daten geeft weer een andere benadering en bekende mails gaan over Dark Senegal of Ivoorkust. Je ontvangt een mail met een bloedmooie meid op de foto. Haar verhaal is dat haar ouders voor haar ogen zijn vermoord en meestal is haar vader een rijke industrieel. Ze woont nu bij een pater in een soort van klooster. Om dat geld vrij te maken, moet de schoonheid eerst trouwen. En jij bent de gelukkige.

Abigial Mensah

Bovenstaande schoonheid is mijn contact geweest met de allerleukste webcam chat ooit. Ze leek erg op Raven Riley.
Dat 419 scam in combinatie met de dating wordt gebruikt is vrij logisch. Liefde maakt blind. En alles woont bij een pater.
De mails uit Dark Senegal en Ivoorkust gaan hoofdzakelijk over een grote som geld dat pas vrijkomt bij een bepaalde leeftijd en bij een huwelijk. De oplichters maken wel altijd de fout en beloven je bijvoorbeeld 10% van de totale som. Maar ze willen wel met je trouwen.
Andere vormen zijn:
Een erfenis of nalatenschap. De scammer zoekt naar advertenties op internet van een bepaald ongeluk. Als er bijvoorbeeld een zakenman om het leven komt, is zijn erfenis naar jou gericht. Net of dat rechtmatige familieleden daar geen aanspraak op willen maken. Ook zijn ongelukken waar veel doden te zijn betreuren, een ideale start. Er komt een spontaan mens in de aandacht, die ook vele miljoenen achterlaat. En ook hier ben jij een totaal onbekende die deze miljoenen mag ontvangen.
Loterij scam. Weinig uitleg nodig.
Zakelijke transactie waarbij je jouw bankrekening laat fungeren als parkeer plaats. Het is een doorsluis methode en je mag zelf een deel laten staan, nadat je dat bedrag overmaakt. Echter zijn jouw bank gegevens nodig, met als doel die rekening te plunderen. Afzender is ook meestal een gewoon email adres.
Over het algemeen ontvang je een mail van een notaris, advocaat of rechter. De oplichter vergeet echter dat hij/zij een gewoon email adres gebruikt, zoals g-mail. Iemand in deze functie zal nooit zo'n email adres gebruiken. Het zijn altijd berichten die verstuurd worden vanuit hun eigen bedrijfsnetwerk.
Een laatste vorm en dat is niet zozeer een vorm van 419 scam, maar het onderwerp is te klein om er een heel artikel over te plaatsen. Het zijn die oplichtende reclame schermpjes waarin staat dat je de zoveelste bezoeker bent. Het doel hier is dat je uiteindelijk naar een andere site wordt gelokt en dat van daaruit de ellende pas goed begint. Ze proberen je van alles aan te smeren. Zit je per ongeluk op bijvoorbeeld een site uit de USA, dan moet je NOOIT je telefoonnummer achter laten. De agressieve reclamewereld daar, gaat je zeker ontelbare keren bellen. Ik heb daar ook veel last van gehad. Uit ergernis heb ik een aantal geluiden op de pc gezet. Geluiden van scheten, boeren en dieren die ik op de achtergrond liet horen als ik werd gebeld. Of ik ze in de zeik nam was wel de vraag en dan antwoordde ik gewoon met YES. Maar ik heb ook te maken gehad met parasieten die gewoon door bleven vragen. Dan was het weer een vakantieplan of een hotelketen die wereldwijd kamers verhuurde. Ik had toen nog een videorecorder. Zodra zo'n sukkel belde, startte ik gewoon een porno film en zei dat ik busy was. Dan was het de telefoon bij de speaker wegleggen en wachten totdat de verbinding werd verbroken. Dit was gewoon treiteren met de voldoening dat mij een goed gevoel gaf. Met praten was er in ieder geval weinig eer te behalen en elke dag zo'n telefoontje krijgen is gewoon lastig. Het gaat je leven een beetje beïnvloeden, want de volgende dag kan hij weer bellen.

Donatie

Steun ons in de vaste kosten om de website in stand te houden.Extra Menu