Herken fake profielen!

Na negen jaren daten is het tijd om eens wat belangrijke punten te vermelden.
BUITENLAND.
Op de eerste plaats is er een duidelijk verschil tussen fakers uit eigen land en uit buitenland. Met al mijn buitenlandse contacten, werd al razendsnel een verzoek gedaan om privé te mailen of per direct te chatten. Het was zo snel mogelijk weg van de datingsite en het webcammen kwam ook al vrij snel in beeld. Het opvallende is, dat de tegenpartij vrijwel nooit een webcam heeft en daaruit komt snel de vraag om geld voor een webcam. Dat begon met $ 60,00. Het niet hebben van een webcam, betekend vrijwel zeker dat je met een kerel te maken hebt. Met name de fakers uit Ghana maken er een potje van. Wie met een normaal profiel begint te daten, moet rekening houden met de kans op het ontvangen van meer foto's. Dan wordt de band sterker gemaakt en zijn pikante foto's de eerste reeks. Naakt foto's zullen volgen en het gros wordt elders van internet geplukt. Porno sterren zijn ideaal, maar ook foto albums van anderen zijn ruimschoots te vinden. Flickr is zo'n site. De honger naar geld wordt steeds hoger naar mate het contact langer duurt. En al snel zijn Western Union of Moneygram in beeld. Opvallend is ook de haast die er is met het chatten. Zodra je wat laat antwoord, zijn ze al wat ongeduldig. Dit geldt voornamelijk voor alle Afrikaanse profielen. Wie rond 15.00uur zit te chatten, kan ook wel eens te maken krijgen met het wisselen van ploeg. Je zit alles te vertellen en na een tijdje gaat je contact even weg. Bij terugkomst worden weer dezelfde vragen gesteld. Dit betekend dat de middagploeg is begonnen en van ploeg overdracht is geen sprake. Fakers uit USA en Rusland werken wat voorzichtiger. Zij zijn meer gecharmeerd van mailen. Maar het basis profiel wat je dus ergens tegenkomt en waar het contact begint, is meestal erg weinig van inhoud. Ideaal is om altijd een screenshot te maken van het profiel. De informatie die daar staat, kan wel eens goed van pas komen. Ook antwoord op meerdere vragen in een mail zijn een punt. Hoe ziet het antwoord eruit en/of welk antwoord zit niet in de volgende mail. Doorvragen is zeker van belang. Ik zou ook aanraden om een (extra) profiel op Skype te nemen. 
BINNENLAND.
In het eigen land is het al moeilijk genoeg om de juiste site te vinden. Maar ook hier is vraag en antwoord een belangrijke factor. Een keertje met Skype contacten en elkaars stem horen moet geen langdurige kwestie worden om het te doen.
Maar met de bijna 4000 erotische/seksdating sites is het anders gesteld. Hier moet je betalen voor elk bericht en de kosten zijn meestal € 1,00 per bericht. In tegenstelling tot de buitenlanders, is privé mailen zeldzaam. Ook chatten met/zonder webcam is (vrijwel)l nooit mogelijk. Logisch want jij moet door je aangeschafte credits heen. Wie een vrouw treft, die nog gehuwd is, zal niet snel overgaan tot privé mailen vanwege manlief. Echter een geheim email adres nemen, zou dit [probleem moeten oplossen. Je kunt ook op je klompen aanvoelen dat chatten nooit zal gebeuren, want manlief kan thuis komen. Nou, met één klik is het scherm weg, dus dat zijn smoesjes. Ook singles gebruiken smoesjes. Ze voelen zich veilig op de site, mailen beslist niet privé en chatten is al helemaal niet bespreekbaar. En nu juist zouden singles dit wel makkelijk kunnen, ook met een extra ander profiel op bijvoorbeeld MSN/YAHOO. Wie graag seks wenst te beleven, doet dat niet schriftelijk. Ik stuur ook altijd aan op een ontmoeting ZONDER verplichtingen en dat hoeft geen uur of halve dag te duren. Maar ook hier zijn honderden smoesjes voor te verzinnen.
Je moet er vanuit gaan dat je met een chatoperator te maken hebt.
Datingsites.
De erotische/seks datingsites blijven actief en hebben een bijzondere machtspositie opgebouwd. De kans dat een consument aangifte zal doen omtrent seksdating is bijzonder klein. Denk alleen maar eens aan de eigen relatie/familie, of de vriendenkring en de werkomgeving. De voorzitter van de SGP heeft al zijn ongenoegen uitgesproken omtrent de reclame en dat vreemd gaan nu juist gestimuleerd wordt. In mijn visie geldt dat voor alle sites in deze categorie.
 Foto's
Een foto zegt veel, maar als je ziet waar ze allemaal vandaan komen, dan is dat echt dweilen met de kraan open. Het maakt tegenwoordig niet meer uit van welke site ze komen. Een leuk gezicht is al voldoende en op sociale media staan vast nog meer leuke foto's. Het is dan een kwestie van wat fantasie gebruiken. Het is dan ook logisch dat de categorie erotiek & seks letterlijk bol staat van gestolen foto's die van gelijkwaardige sites afkomen. Het is onmogelijk om al die gezichten te herkennen. In mijn onderzoek naar de site Dola, deze is van Ocean Groep Investment Ltd heb ik er al zo'n slordige 7000 gevonden die wereldwijd terug te vinden zijn.
TIP: open een nieuw e-mail adres en maak ergens een profiel aan, zonder foto. Ontdek zelf hoe populair je bent. Leer je ook hoe chat operators werken.

Extra Menu