Ik krijg veel vragen over de vreemde mails en dan specifiek over het feit dat men zo'n bericht uit het niets ontvangt.
Hoe komen ze aan mijn email adres?????????????
Let op. Enige jaren geleden ontving ik de zogenaamde ketting mails. Stuur dit bericht door aan 7 vrienden en je wordt snel rijker.
Een andere vorm was dat een kind erg ziek was. Een bedrijf zou 1 cent betalen voor elke doorgestuurde mail. Dat geld zou dan besteedt worden voor de operatie. Niemand stond erbij stil, dat het bedrijf nooit een mail zou ontvangen en dus nooit op de hoogte zou zijn van elke verstuurde mail. Je moest ook wel eens de afzender van de eerste mail bovenaan zetten zodra je ze door stuurde.
Maar wat niemand kon zien, was de verborgen instructie in de mail. Zodra je door ging sturen, werden de email adressen onzichtbaar doorgestuurd naar de starter van deze piramide. Deze persoon kon rekenen op een bonus. Met name in USA was dit een manier van bedrijven om snel aan actieve email adressen te komen. Ver voordat ik in aanraking kwam met de oplichting, heb ik zo'n artikel gelezen. Een groot cosmetica concern betaalde bonussen in ruil voor actieve email adressen.
Op dit moment weet ik vrijwel zeker, dat er programma's moeten zijn, die het mogelijk maken om actieve email adressen te vinden. Mijn vermoeden is ook dat zo'n programma duizenden email adressen benaderen met een ping instructie. Wie ooit wel eens problemen heeft gehad met internet, krijgt wel eens te maken met een operator die je telefonisch ondersteunt. Via een dos schermpje moet je rare instructies invullen. Met Enter gaat er zo'n ping signaal over internet en de operator ziet dan of jouw signaal binnenkomt. Mijn vermoeden is dat het op deze manier mogelijk is om actieve email adressen te peilen. Ik ben er niet zeker van, maar in de logica zou dat mogelijk zo kunnen gebeuren.
Het is de laatste tijd zo en het komt steeds meer voor, dat je spam binnenkrijgt. De meest vreemde afzenders sturen je mails en het is alleen maar blijven blokkeren. Klik NOOIT op een link en antwoord NOOIT.
Een echt goed antwoord hoop ik snel te kunnen geven. Overigens is iedereen welkom om via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. specifieke info te sturen.
Met vriendelijke groet, Mister White

Extra Menu