Sextortion ofwel chantage met seks foto / filmpje.

Toen ik in 2010 met Abigail Mensah (zie schatjes) op de chat zat, vroeg ze mij om de webcam aan te zetten. Ik zette deze aan en was gelijk een super knappe en lieve kerel. Toen ik later haar handsfree striptease show zag, dacht ik gelijk aan het volgende. Als hij/zij zogenaamd een striptease kan laten zien, dan is dat een filmpje geweest. En als dat mogelijk is, dan zijn opnames ook mogelijk.
Tegenwoordig is Tinder in, maar ook op community sites zijn dit soort dating programma's te vinden. Tagged is al zo'n voorbeeld. Klik op JA en als de ander dat ook doet, heb je een match. Dan kan het chatten beginnen en elkaar ontdekken. De liefde moet sterk groeien, want de vraag om een selfie (naakt) is zo gesteld en moet nog lukken ook.
In mijn eigen wereld zijn deze selfies of naaktfoto's eerder een manier om mij over te halen en zo via Western Union geld over te maken. Ik wordt dus gekieteld en de naakt foto moet mij overhalen om zin in seks te krijgen. In dit onderwerp wordt de naaktfoto of opgenomen webcam chat rechtstreeks gebruikt om te chanteren. Hier is geen keuze, je betaald of het filmpje gaat online. En dan kennen we ook nog de wraak foto's. Verkering/huwelijk eindigt en speciale sites plaatsen deze foto's alsof je het hebt over bloemen in een vaas. NOU, daar sta je dan. Na een relatie vol vertrouwen wordt je ineens in het kwade daglicht gezet.
LIEFDE maakt blind. En zie daar maar eens doorheen te breken. Aan de ene kant zie je steeds meer naakt selfies op internet. En daar maken onze eigen erotische en seks gerichte datingsites dankbaar gebruik van. De andere kant is dat je dus gedwongen wordt om geld te betalen, anders sta je daar zo tussen. Op Facebook worden je vrienden ook nog even ingelicht en dat is waarom ik zelf een hekel heb aan deze site. Er zijn zelfs mensen die alleen maar kicken op honderden vrienden. Lekker belangrijk. En nog even tussendoor, steeds meer bedrijven gaan je controleren op Facebook. Ben je goed sociaal bezig, dan maak je meer kans. Ik begrijp bij de gratie Gods niet, dat intelligente personeelsfunctionarissen deze weg bewandelen. Als ik mijn hele privé hebben en houwen niet op internet wens, dan heb ik daar privé redenen voor. Ook via het UWV en de sociale dienst wordt je aanwezigheid op Facebook juist aangeraden.
In ieder geval staan we voor een nieuwere vorm van criminaliteit op internet.
Mijn visie:
Heb je een selfie gemaakt en wordt die misbruikt door jou te chanteren, dan is het even behoorlijk schrikken. Dit geldt overigens ook voor de webcam opname. Ik pleit ervoor dat je heo dan ook je eigen gezicht BUITEN beeld houdt. Ook al wordt dat gevraagd, negeer dat. Je blote tieten/borsten en je geslachtsdelen alleen op de foto zetten en blijf volhouden. Jouw gezicht is niet belangrijk want de verzoeker wenst je naakt te zien, dus zonder gezicht.
DOE AANGIFTE. Dit is een keiharde keuze want je moet met een rood hoofd nog naar vreemden toe en alles laten zien. Maar besef wel, dat justitie meer van dit soort aangiftes binnen krijgen en zij behandelen deze zaken op een neutrale positie. Heb je te maken met iemand uit een ander land, dan wordt de zaak moeilijker. Dat heb ik uit het verleden met de 1 op 1 dating al genoeg gelezen en niet ieder land zet daar personeel op. Heb je te maken met iemand uit eigen land, laat dat bij de aangifte weten. Mogelijk is er ruimte om je belager uit te nodigen voor een echt contact. Denk maar aan een lok auto waarbij dieven rechtstreeks in de val lopen. Ik zeg dit naar aanleiding van een filmpje op Youtube dat ik heb gezien. Sextortion is wat je moet invullen. Daar werd ook een meisje gechanteerd en er werd een ontmoeting geregeld. Op de plaats van afspraak was hij ineens verhinderd. Maar zij moet zijn vriend ontmoeten. Hij regelde een hotel en op de kamer was het seks hebben of alle foto's kwamen online.
Zover kan het gaan. En het is in mijn beleving dan ook niet te begrijpen dat er bezuinigingen bij Justitie worden doorgevoerd. Zal wel aan mij liggen.

Extra Menu